Monterland Ploegentijdrit

Mocht je er na de Cyclo nog geen genoeg van hebben dan hebben we nog een grande finale in gedachten: er is ’s-middags een ploegentijdrit op hetzelfde parkoers als dat van de Cyclo.

Formule
Je kunt met je kameraden een ploegentijdrit rijden, mits je ook aan de Cyclo hebt meegedaan. Enkele kenmerken:
• Een team bestaat uit minimaal drie renners en maximaal vijf renners.
• Een team mag uit alle categorieën bestaan zoals die ook voor de Cyclo gelden. Een mix team van dames en heren, licentiehouders gecombineerd met niet-licentiehouders, jong of oud, alles mag. Enige restrictie is dat een teamlid ’s ochtends al heeft meegedaan aan de Cyclo in een geldige categorie (dus geen eliterenners); dan wel dat jullie team meedoet aan het NK Wielrennen voor Bedrijven, maar dan haal je je informatie van deze site: www.nkwielrennenbedrijven.nl
• De tijd van de derde renner telt
• De ploegentijdrit staat open zowel voor renners die als individu deelnemen aan de Cyclo als voor bedrijfsteams. In het laatste geval telt de ploegentijdrit mee voor het NK Wielrennen voor Bedrijven.

Starttijden
Voordat je kunt starten dien je een nieuw rugnummer op te doen. Ieder team krijgt nieuwe rugnummers met nieuwe chips erin. Op die manier weten we wie bij elkaar horen.

Vooraf zal op deze site de startvolgorde van de teams bekend gemaakt worden. De volgorde is op basis van inschrijving: wie het eerst inschrijft mag het laatst starten. Op die manier heb je als team de maximale rusttijd.

Parkoers
Zoals hierboven aangegeven zal het parkoers identiek zijn aan de Cyclo. Dus 15 kilometer knallen op een heuvelachtig parkoers. Aangezien je ’s ochtends het rondje al een keer 5 tot 7 gereden hebt kom je niet meer voor verrassingen te staan.

De organisatie streeft ernaar ieder team te laten voorafgaan door een motorrijder. Op voorhand kunnen we dit echter niet garanderen.

Uitslag
De uitslag is simpel vast te stellen: de tijd van de derde renner wordt geklokt door de chips. Het snelste team wint en wordt gehuldigd. Voor alle bedrijventeams zal daarnaast een uitslag worden gemaakt welke meetelt voor het NK wielrennen voor bedrijven. Aan de hand van de relatieve uitslag formule zal de uitslag van de ploegentijdrit worden toegevoegd aan de uitslag van de Cyclo. Hoe dit werkt wordt hier uitgelegd.

Inschrijven
Inschrijven kan hier, vanaf 1 maart 2019.